T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İZMİR / ALİAĞA - Petro-Kimya Ortaokulu

Let's Save The Earth

Projemiz Etwinning Kalite Etiketi ile sonuçlanmıştır.

Dünyanın herhangi bir yerindeki hava olaylarının uzun yılların ortalamasına göre meydana gelen etkilerine iklim denir. Dünya'nın iklimi, güneşten gelen enerji miktarından atmosferdeki sera gazları ve aerosollerin miktarına kadar birçok faktörden ve ayrıca güneş enerjisinin ne kadar tutulacağını veya yansıtılacağını belirleyen yeryüzünün özelliklerinden etkilenir.
Bugün itibariyle iklim değişikliği; Fiziksel ve doğal çevre, kentsel yaşam, kalkınma ve ekonomi, teknoloji, insan hakları, tarım ve gıda, temiz su ve sağlık dahil hayatımızın her aşamasını etkilemekte ve hükümetleri bu sorunların çözümüne yönelik çabalarını artırmaya zorlamaktadır.
Projemiz ile öğrencilerimizde iklim değişikliği konusunda farkındalık yaratması, daha duyarlı olmaları ve çözüm üretebilmeleri için ilham vermesi bekleniyor.

HEDEFLER

Bu proje ile öğrenciler;
• İklim değişikliğinin dünyadaki tüm canlıların yaşamına etkilerini, sosyal ve ekonomik sonuçlarını ve kalkınmanın önündeki engelleri fark eder.
• İklim elemanlarının oluşumunu ve dağılımını açıklar.
• Yeryüzündeki farklı iklim türlerinin özellikleri ve dağılımları hakkında çıkarımlarda bulunur.
• iklim değişikliğinin nedenlerini ve etkilerini analiz eder.
• Kyoto Protokolü metnini analiz eder.
• karbon ayak izini azaltmak için bir çözüm üretmek.
• çevre bilinci ve duyarlılığı geliştirmek.
• sosyal sorumluluk bilincini artırmak.
Öğrencilerimizin aktif katılımını teşvik eden ve üst düzey bilişsel etkinlikleri destekleyen proje tabanlı öğrenme ile bu hedeflere planlı ve programlı bir şekilde kısa sürede ulaşılması hedeflenmektedir.

ÇALIŞMA SÜRECİ

Proje süresi 5 ay olarak belirlenmiştir. (Ekim - Şubat)
Proje süresince öğretmen ve öğrencilerin Twinspace üzerinde paylaşım yapmaları teşvik edilecek ve forumların aktif kullanımı sağlanacaktır. Proje üyelerinin görüşleri alınacak, proje işbirliği ve ekip çalışması içinde yürütülecektir.
Etkinlik Planı:
Ekim
Öğretmen Toplantısı Web Semineri
Öğrenci Toplantısı Sohbet
Anket / Ön Test
Proje Posteri ve Logo Hazırlama / Oylama
Kasım
Karma Ülke Takımı Oluşturma
Kelime Bulutu
Zihin Haritalama
Kahoot
Aralık
Röportajı
Ortak Ürün Aktivitesi –I
Karma Ülke Takımı Aktivitesi-I
Clastools Aktivitesi
Ocak
Kyoto Protokolü
Ortak Ürün Etkinliği –II
Karma Ülke Ekibi Etkinliği-II
QR Kod İklim Haritası
Şubat
Karbon Ayak İzi
Wordwall
Projesi Kapanış Webinar
Projesi Kapanış Sohbeti

 

BEKLENEN SONUÇLAR

Projemiz ile öğrencilerimiz, iklim değişikliğinin dünyadaki tüm canlıların yaşamları üzerindeki etkilerini fark edecekler. Öğrencilerimiz proje sürecinde iklim değişikliği konusunda farkındalık yaratırken çözümler de sunacaklar.
Öğrencilerimizin projede sorumluluk almaları, bireysel, küçük grup veya takım çalışmalarında sorgulayan, araştıran, analiz eden, karar veren bir ruh içinde olmaları, proje takviminde yer alan etkinlikleri ve ürünleri sunmaları beklenmektedir.
Projede okulların okul panolarını aktif olarak kullanması ve Eba, okul sitesi ve yerel medyada haber yapılarak projeyi yaygınlaştırması hedefleniyor. Ayrıca proje için sosyal medya hesapları, blog ve web sitesi hazırlanacaktır.
Projemizin belirli tarihlerde il ve ilçelerde düzenlenen eTwinning Proje Sergisi ve Tübitak 4006 Bilim Fuarı'nda proje olarak sergilenmesi ve sempozyumlarda bildiri olarak sunulması beklenmektedir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 25.01.2020 - Güncelleme: 07.10.2021 13:42 - Görüntülenme: 19340
  Beğen | 4  kişi beğendi

Etiketler :
Etwinning,